_MaKaRa_
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

_MaKaRa_

UMARIZ İYİ VAKİT GEÇİRİRSİNİZ
 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 ADANA kebabı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



ADANA kebabı Empty
MesajKonu: ADANA kebabı   ADANA kebabı Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 8:22 pm

Adana Kebabı



=Malzemeler=

Yağsız dana bonfile:1kg
Kuyruk yağı:100gr
Kuzu boşlugu:100gr

Karabiber
İsot
Tuz
Soğan:2ad
Maydonoz:1ad


=hazırlanışı=

Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini
geniş kıyma aynasında çektirin.
Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte
yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin.
Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım
soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim.
Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla
süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta
dinlendirelim soğuyana kadar.
Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp
etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.
Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım
etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım.
Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla
şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman
dortm parmağımızla yukardan aşaığıya etimizi şişe yayalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ADANA kebabı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
_MaKaRa_ :: KADINCA :: Damak Tadı-
Buraya geçin: